Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δεύτερος μασέρ κατηγορεί τον Travolta για παρενόχληση!


Λίγες ώρες μετά την είδηση που αναφέρεται στο πρόσωπο του John Travolta για σεξουαλική παρενόχληση σε έναν μασέρ, βγήκε στο φώς κι άλλη καταγγελία από επίσης άνδρα μασέρ!!!

Μπορεί ο ηθοποιός να αρνήθηκε τις κατηγορίες του πρώτου, λέγοντας ότι θέλει τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας, όμως η δεύτερη καταγγελία προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον γνωστό ηθοποιό. Ο Travolta μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά και χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλλει «παραμύθια».

Ο δεύτερος μασέρ ζητά δύο εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη. Σύμφωνα με τη μήνυση στις 28 Ιανουαρίου του 2012 σε ένα resort στην Ατλάντα ο μασέρ έκανε μασάζ στον ηθοποιό, ο οποίος είχε κάνει check in στο ξενοδοχείο ως Mr. White.

Εκείνη τη μέρα λοιπόν σύμφωνα με τον μασέρ, ο Travolta ήταν σε υπερένταση, τα μάτια του ήταν κατακόκκινα και στην κυριολεξία πήδηξε πάνω στο τραπέζι του μασάζ. Έβγαλε μάλιστα από πάνω του το σεντόνι που έκρυβε τα… επίμαχα, λέγοντας ότι ζεσταίνεται πολύ.

Σαν να μην έφτανε αυτό του ζήτησε να του κάνει μασάζ στα γεννητικά του όργανα και άλλες ανατριχιαστές λεπτομέριες που δεν μπορούν να αναφερθούν. 
Ο μασέρ έφυγε… τρέχοντας και φυσικά ανέφερε το περιστατικό στους προϊσταμένους του, ενώ έξαλλος ο Travolta τον κυνήγησε και του ζήτησε να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε.

Ο ηθοποιός πάλι το φυσάει και δεν κρυώνει. Μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά και χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλλει «παραμύθια».

Ποια είναι αλήθεια, θα την μάθουμε σύντομα ή θα «θαφτεί», όπως και τόσες άλλες στο Hollywood…

Να τονίσουμε ότι ο παραμένει παντρεμένος με την Kelly Preston εδώ και 21 χρόνια και είναι πατέρας δύο παιδιών. Είχε και ένα τρίτο παιδί, το οποίο σκοτώθηκε σε ατύχημα στις Μπαχάμες.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Σανίδα σωτηρίας

Την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις του FFP (financial fair play) αποφάσισε η UEFA στο πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay».

Συγκεκριμένα, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αντιλαμβάνονται ότι αρκετοί σύλλογοι στην Ευρώπη – και όχι μόνο στην Ελλάδα – αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και φέρνουν νέες πιο ελαστικές τιμωρίες των παραβατικών ομάδων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πιθανές τιμωρίες είναι οι εξής: απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών στο Champions League ή το Europa League.

Δηλαδή, αν επιβάλλεται ποινή σε μια ομάδα για οφειλές σε ποδοσφαιριστές, η UEFA θα παρακρατεί το οφειλόμενο ποσό από την ομάδα και θα το δίνει στον παίκτη.
Σανίδα σωτηρίας 


Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η εφαρμογή του νέου κώδικα θα τεθεί σε ισχύει από φέτος το καλοκαίρι ή από του χρόνου. Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη παρθεί από την UEFA και μένει μόνο να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στις ομοσπονδίες-μέλη της.

Ωστόσο, υπάρχει νομικό κόλλημα στο κατά πόσο γίνεται να έχει δικάσει φέτος το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της SportDay με βάση τους παλιούς κανόνες και να εκδικάσει το δευτεροβάθμιο με τους καινούριους. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.

Αν τελικά ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές ομάδες και θα συμμετάσχουν κανονικά στα Κύπελλα Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πιέζουν ασφυκτικά κιόλας την UEFA προς αυτή την κατεύθυνση.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Πλουσιότερος οδηγός της F1 o Michael Schumacher


Περιουσία που αγγίζει τα 823 εκατομμύρια δολάρια έχει ο οδηγός της Mercedes F1, Michael Scumacher. O 43χρονος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο δεύτερος πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο, μετά τον γκόλφερ Tiger Woods, ο οποίος προηγείται με 869 εκατ. δολάρια.

Ο Michael Jordan, παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είναι τρίτος στη λίστα, σύμφωνα με τη «Sunday Times» με 516 εκατομμύρια. Στους 20 πιο πλούσιους αθλητές είναι και οι Fernando Alonso και Kimi Raikkonen, με 161 εκατ. δολάρια έκαστος. Ο Lewis Hamilton είναι αρκετά πιο πίσω με 89 εκατ. δολάρια, όπως και ο Jenson Button (85 εκατ.). Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 4 δις δολάρια.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Εισήχθη στο νοσοκομείο


Αυτοκινητοπομπή τεσσάρων οχημάτων με τη συνοδεία της ουκρανικής αστυνομίας εισήλθε σήμερα στο νοσοκομείο του Χαρκίβ (ανατολική Ουκρανία), όπου η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο που υποφέρει από δισκοπάθεια, θα υποβληθεί σε θεραπεία.

Οι σωφρονιστικές αρχές της φυλακής του Χαρκίβ δέχτηκαν η Τιμοσένκο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και ακολουθήσει αγωγή από γερμανό γιατρό.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη


Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (2)
Κάθε χώρα και κάθε σημείο του πλανήτη μας, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και φυσικές ομορφιές. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα σημεία στη Γη που ξεχωρίζουν είτε σαν αποτέλεσμα γεωλογικών διαδικασιών είτε από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Για ορισμένα μάλιστα από αυτά, οι Ιστορικοί αλλά και οι Γεωλόγοι εξακολουθούν να αδυνατούν να δώσουν εξήγηση σχετικά με την προέλευσή τους.
Οι περιοχές που ακολουθούν αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της ομορφιάς και της ποικιλίας που παρουσιάζει ο κόσμος που μας περιβάλλει…
Salar de Uyuni, Βολιβία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (1)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο έχει έκταση 10.582 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βολιβία. Η ερημική αυτή έκταση διαφέρει από κάθε άλλη καθώς στο τοπίο αυτό φιλοξενούνται εντυπωσιακές δομές από αλάτι, ενεργά ηφαίστεια και αφθονεί το Λίθιο. Μάλιστα από το σημείο αυτό καλύπτεται το 50 με 70% των παγκόσμιων αναγκών για το στοιχείο αυτό.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (2)
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (3)
Guanajuato Mummy Museum, Μεξικό
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (4)
Οι «Μούμιες του Guanajuato» όπως ονομάζονται, αποτελούνται από έναν αριθμό σωμάτων που θάφτηκαν στο Guanajuato του Μεξικού το 1833 όταν η χολέρα έπληξε την περιοχή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις γνωστές μούμιες της Αιγύπτου, τα σώματα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μουμιοποιήθηκαν σκόπιμα. Η υγρασία και ο μεγάλος αριθμός των θαμμένων σωμάτων προκάλεσε τη διαδικασία. Το γεγονός αυτό, ενέπνευσε θρύλους για μια γυναίκα που θάφτηκε ζωντανή…
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (5)
Τα «κολαστήρια» του Beppu, Ιαπωνία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (6)
Το Beppu είναι μια ιαπωνική πόλη η οποία διαθέτει 2.800 πηγές από τις οποίες αναβλύζει θερμό νερό. Το γεγονός αυτό έχει δώσει στην πόλη τον τίτλο της ιαπωνικής πρωτεύουσας των θερμών πηγών. Εξαιτίας μάλιστα των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών και των μοναδικών χρωμάτων, οι 9 από τις πηγές αυτές ονομάζονται «κολαστήρια». Ιάπωνες συγγραφείς παλαιότερων ιστορικών περιόδων, έχουν περιγράψει το μέρος αυτό σαν ένα αποκαλυπτικό τοπίο όπου λάμβαναν χώρα βασανιστήρια..
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (7)
McMurdo Dry Valleys, Ανταρκτική
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (8)
Πρόκειται για μια από τις λίγες περιοχές της Ανταρκτικής που δεν είναι καλύπτεται από πάγο. Αυτό συμβαίνει καθώς το καλοκαίρι, η θερμοκρασία είναι επαρκώς υψηλή ώστε οι πάγοι να λιώσουν, δημιουργώντας ρυάκια που τροφοδοτούν με νερό λίμνες με αποικίες βακτηρίων και φυτοπλαγκτόν.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (9)
Rio Tinto, Ισπανία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (10)
Ο «κόκκινος ποταμός» βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισπανία. Το 3.000 π.Χ. ανοίχθηκαν ορυχεία στην περιοχή προκειμένου να εξαχθούν διάφορα μέταλλα. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του ποταμού οφείλεται πιθανότατα στις δραστηριότητες αυτές πυο συνεχίστηκαν και τα μετέπειτα χρόνια καθώς βαρέα μέταλλα χύνονταν στις όχθες του. Το νερό, επίσης, είναι ιδιαίτερο όξινο.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (11)
Νήσος του Πάσχα, Πολυνησία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (12)
Οι 887 φιγούρες που δεσπόζουν στο συγκεκριμένο νησί και ονομάζονται «moai», κατασκευάστηκαν πιθανότατα από πολυνήσιους πληθυσμούς που κατοικούσαν εκεί. Χρονολογούνται στα 1250-1500 και φτάνουν σε ύψος τα 10 μέτρα.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (13)
Κρεμάμενα φέρετρα (Hanging Coffins), νοτιονανατολική Ασία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (14)
Τα φέρετρα αυτά μπορεί να βρεθούν σε διάφορες χώρες της νοτιονανατολικής Ασίας όπως την Κίνα, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Το έθιμο να κρεμάνε τα φέρετρα σε βράχους ή να τα τοποθετούν σε σπηλιές, είχαν αναπτύξει μειονοτικοί πληθυσμοί των περιοχών αυτών.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (15)
«Ο Δρόμος του Bimini», υποθαλάσσιοι σχηματισμοί βράχων στο νησί Βόρειο Bimini, Μπαχάμες
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (16)
Οι περίεργοι σχηματισμοί υποθαλασσίων πετρωμάτων στην περιοχή του Βόρειου Bimini, στις Μπαχάμες, έχουν προκαλέσει υποψίες εξαιτίας της άψογης ευθυγράμμισης στις άκρες και στο μοτίβο που σχηματίζουν. Υπάρχουν εικασίες ότι έγιναν από ανθρώπους ενώ ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για τμήμα της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (17)
«Το Κύμα», ΗΠΑ
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (18)
Οι εκπληκτικής ομορφιάς σχηματικοί που φέρουν την ονομασία «Το Κύμα» βρίσκονται στις ΗΠΑ, κοντά στην Αριζόνα.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (19)
Pamukkale, Τουρκία
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (20)
Στα τουρκικά «pamukkale» σημαίνει κάστρα από βαμβάκι. Πρόκειται για ένα φυσικό τοπίο στη νοτιοανατολική Τουρκία που συντίθεται από θερμές πηγές και σχηματισμούς από ανθρακικά ορυκτά.
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (21)
Τα πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μέρη στη Γη (22)


Read more » Διαβάστε Περισσότερα

H fail photo της ημερας

Fail (14)
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Funny photo of the day

Photobombing (1)
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Κορέα: Καταπίνουν κάψουλες με ίχνη ανθρώπινης σάρκας


Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη Ν. Κορέα ανέφερε τη Δευτέρα πως θα ενταθούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν και να κατασχεθούν ειδικές κάψουλες με ίχνη ανθρώπινης σάρκας, προερχόμενης από νεκρά μωρά, για τις οποίες υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως μπορούν να οδηγήσουν στη θεραπεία ασθενειών.

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι Αρχές έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπες ενώπιον τέτοιων περιστατικών, με τα περισσότερα «μακάβρια» δέματα να προέρχονται από το βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας. Εκτιμάται πως πάνω από 30 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία εισόδου ανά την κορεατική επικράτεια από τον Αύγουστο του 2011, με τις κάψουλες να ξεπερνούν τις 17.450.

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων εμπόρων που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει τέτοια πακέτα, υποστήριξε πως ο πελάτης του δε γνώριζε για τα συστατικά που περιέχονταν μέσα στις κάψουλες.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Νίγηρας: Το χειρότερο μέρος για μια μάνα


Ο Νίγηρας θεωρείται το χειρότερο μέρος στον κόσμο για να γίνει μάνα μια γυναίκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Save the Children». Στην ετήσια έκθεσή της για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες σε 165 χώρες του πλανήτη, τοποθετεί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τη συγκεκριμένη χώρα.

Για την τοποθέτηση του κάθε κράτους λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων της υγείας, της παιδείας, της οικονομικής κατάστασης και της διατροφής.



Ο Νίγηρας πλήττεται από σοβαρό κύμα ξηρασίας καθώς το κεντρικό τμήμα του εντάσσεται στην περιοχή του Σαχέλ, όπου σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Ο.Η.Ε., περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως τα δύο προηγούμενα χρόνια στην πρώτη θέση βρισκόταν το Αφγανιστάν.

Οι πέντε πρώτες θέσεις:
Νίγηρας
Αφγανιστάν
Υεμένη
Γουινέα-Μπισάου
Μάλι

και τα πέντε καλύτερα μέρη:

Νορβηγία,
Ισλανδία,
Σουηδία,
Νέα Ζηλανδία,
Δανία
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Απελάθηκε δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα στην Κίνα

Απελάθηκε δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα στην Κίνα
Η δημοσιογράφος Μελίσα Τσαν, που καλύπτει το αγγλόφωνο ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα στο Πεκίνο από το 2007, είναι η πρώτη ξένη ανταποκρίτρια που απελαύνεται εδώ και 13 χρόνια.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Κίνας (FCCC) ανακοίνωσε πως οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την άδεια παραμονής της Τσαν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για ορισμένα ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ντοκιμαντέρ. Οι κινεζικές αρχές τόνισαν πως η αμερικανίδα παραβίασε ορισμένους κανόνες, χωρίς όμως να διευκρινίσουν ποιους, προσθέτει η ένωση. 

«Είναι το πιο ακραίο παράδειγμα της πρακτικής των κινεζικών αρχών να χρησιμοποιούνται τις άδειες παραμονής των δημοσιογράφων για να λογοκρίνουν και να εκφοβίζουν τους ξένους ανταποκριτές στη χώρα», επισημαίνει η FCCC.

Το 1998 η Κίνα είχε απελάσει έναν ιάπωνα και έναν γερμανό δημοσιογράφο με την αιτιολογία ότι κατείχαν κρατικά μυστικά. Το 1995 δεν είχε ανανεώσει άδεια παραμονής γερμανού δημοσιογράφου, επικαλούμενη «επιθετικά και μη αμερόληπτα ρεπορτάζ».

Ο Τσινγκ Τσεόνγκ από το Χονγκ Κονγκ, δημοσιογράφος της εφημερίδας Singapore's Straits Times, παράμεινε στη φυλακή από το 2005-2008 με την κατηγορία της κατασκοπίας για λογαριασμό της Ταϊβάν.

Η Κίνα απαιτεί όλοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι να ανανεώνουν τις άδειες παραμονής τους μια φορά το χρόνο, ενώ οι άδειες για επιχειρηματίες είναι πολυετείς και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιήσει την περίοδο μέχρι την ανανέωση της άδειας για να απειλήσει τους δημοσιογράφους με απέλαση λόγω των ρεπορτάζ τους.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα