Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο πλουσιότερος σεφ του κόσμου ο Τζέιμι Όλιβερ

Ο πλουσιότερος σεφ του κόσμου ο Τζέιμι Όλιβερ
Ο Τζέιμι Όλιβερ στα 36 του χρόνια είναι ο πλουσιότερος σεφ του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times. 
Η περιουσία του αγγίζει τα 158 εκατομμύρια εκατομμύρια ευρώ, κάτι που τον καθιστά τον 501 πιο πλούσιο άνθρωπο στη Βρετανία.
Με τις εκπομπές του να παρουσιάζονται σε 40 διαφορετικές χώρες και τα βιβλία του ν΄ αγοράζονται μετά μανίας, ο Τζέιμι Όλιβερ  έχει πολλούς λόγους να είναι ευτυχισμένος.
Και δεν είναι μόνο αυτό! Μόνο από τις πωλήσεις των βιβλίων του, κέρδισε 54 εκατομμύρια ευρώ φέτος, περισσότερα και από του Χάρι Πότερ, με αποτέλεσμα να γίνει παράλληλα και ο Βρετανός συγγραφέας με τις περισσότερες πωλήσεις.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

To πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!


Η Santa Cruz del Islote βρίσκεται στα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής.
Η έκτασή του δεν ξεπερνάει τα 0,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι κάτοικοί του αριθμούν περίπου τους 1.247.
Ωστόσο, παρά το μικρό μέγεθός του αλλά και τους λίγους ντόπιους, θεωρείται ως το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!
Οι κατοικίες (καλύβες και χτιστά σπίτια) καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκτασή του, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, ενώ μόνο μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ υποθαλάσσιας γεώτρησης


Ερευνητές ενός ιαπωνικού επιστημονικού ινστιτούτου, της Υπηρεσίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Θάλασσας - Γης, χρησιμοποιώντας το ερευνητικό πλοίο «Τσικίου», πέτυχαν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ γεώτρησης στον ωκεανό, φθάνοντας σε βάθος 7.740 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού.

Οι Ιάπωνες ερευνητές, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», πραγματοποιούν έρευνες στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της χώρας τους, για να πάρουν δείγματα από το ρήγμα στον βυθό, προκειμένου να μελετήσουν καλύτερα τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε πέρυσι την Ιαπωνία.

Όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό ερευνητικό ινστιτούτο, το υποθαλάσσιο γεωτρύπανο συνάντησε τον βυθό στα 6.883,5 μέτρα και στη συνέχεια εισχώρησε άλλα περίπου 1.000 μέτρα κάτω από τον βυθό, έως τα 7.740 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το προηγούμενο ρεκόρ υποθαλάσσιας γεώτρησης κατείχε το αμερικανικό πλοίο «Γκλόμαρ Τσάλεντζερ», που είχε φθάσει σε βάθος 7.049,5 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην Τάφρο των Μαριανών, το 1978.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Funny photo of the day

Αστείες Φωτογραφίες (4)
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

H fail photo της ημερας

FAIL (20)
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τον χτύπησαν στο κεφάλι και… έγινε μαθηματική διάνοια


Τον χτύπησαν στο κεφάλι και... έγινε μαθηματική διάνοια
Ο Τζέισον Πάτζετ ήταν ένας απλός υπάλληλος σε κατάστημα επίπλων μέχρι που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές.
Από τότε ο 41χρονος “μεταμορφώθηκε” σε μαθηματική διάνοια καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι του δημιούργησε εμμονή με μαθηματικούς τύπους!
Μάλιστα οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με την ιδιοφυΐα Τζον Νας, που υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου στην ταινία “Ένας υπέροχος άνθρωπος” (A beautiful mind).
Σύμφωνα με τη Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον 41χρονο έξω από ένα καραόκε κλαμπ με αποτέλεσμα να αρχίζουν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι θέλοντας να του πάρουν το δερμάτινο μπουφάν του.
“Το μόνο που είδα ήταν δυνατό φως και αμέσως έπεσα κάτω”, λέει ο ίδιος, πιστεύοντας πως αυτό ήταν θα τον σκοτώσουν.
Τώρα όπου και αν κοιτάξει βλέπει μαθηματικούς τύπους που τους μετατρέπει σε εκπληκτικά διαγράμματα που σχεδιάζει. Μάλιστα τα πουλάει. Δείτε περισσότερες εικόνες του.
Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες και αυτό οφείλεται στον τραυματισμό του.
Υποστηρίζουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του 41χρονο του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς, όπως και στον Τζον Νας.“Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία”, είπε ο ίδιος στο ABC. “Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω”, προσθέτει.
“Βλέπω μέρη του Πυθαγορείου θεωρήματος παντού”, τονίζει. “Κάθε μικρή καμπύλη, κάθε σπείρα είναι μέρος της εξίσωσης”.
Ο 41χρονος μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέσει με τα μαθηματικά, δεν έχει καν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο, αντιθέτως η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν.
Πριν από 10 χρόνια ο 41χρονος για το μόνο που ενδιαφερόταν για δύο πράγματα: τη γυμναστική και τα πάρτι. Τώρα η ζωή του άλλαξε άρδην.
Μάλιστα, επιστήμονες τον επισκέπτονται συχνά για να μπορέσουν να δουν τι συμβαίνει και πως από απλός άνθρωπος μεταμορφώθηκε σε ιδιοφυΐα.


Read more » Διαβάστε Περισσότερα

«Αναστήθηκε» 12 μέρες μετά το θάνατό της


«Αναστήθηκε» 12 μέρες μετά το θάνατό της
Μια 67χρονη γυναίκα στη Νιγηρία ξεγλίστρησε από το θάνατο και μετά από 12 ημέρες που θεωρείτο νεκρή επανήλθε στη ζωή.
Η γυναίκα, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Νιγηρίας, κρίθηκε κλινικά νεκρή. Οι συγγενείς της ξεκίνησαν άμεσα τις ενέργειες για να οργανώσουν την κηδεία της, όμως ένας αναπάντεχος παράγοντας καθυστέρησε την ταφή της.
Ήταν η πανεθνική απεργία για την περικοπή ενός επιδόματος καυσίμων, η οποία κατέστησε αδύνατο να συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά της Victoria Gbemisola Babatunde για να την αποχαιρετίσουν.
Το διάστημα της απεργίας και μέχρι να καταφέρουν να συγκεντρωθούν όλοι οι συγγενείς, ο αδερφός της γυναίκας, ιερέας στο επάγγελμα, πήρε τη σορό της στο σπίτι του. Επίσης, προσέλαβε έναν υπάλληλο νεκροτομείου για να συντηρεί το πτώμα μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία.
Την ένατη ημέρα «θανάτου» της, η 67χρονη φταρνίστηκε και άνοιξε τα μάτια της. Ο άνθρωπος που την φρόντιζε έτρεξε έντρομος να φωνάξει τους συγγενείς της.
Για τις επόμενες τρεις ημέρες η γυναίκα δεν πρόφερε ούτε μία λέξη, κάνοντας τους οικείους της να αμφιβάλλουν για το αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Κρατώντας ζεστό το σώμα της τελικά την 4η ημέρα, η γυναίκα μίλησε στον αδερφό της και αργότερα έφαγε και ήπιε νερό.
Αυτή τη στιγμή, η 67χρονη έχει ξεπεράσει το «θάνατό» της και ζει κανονικά στο σπίτι του ιερέα αδερφού της.


Read more » Διαβάστε Περισσότερα

NASA: Νέο σύστημα εντοπισμού σεισμών με χρήση GPS δορυφόρων


Η NASA ανακοίνωσε μια νέα, ζωτικής σημασίας χρήση των GPS δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά  για το γρήγορο και ακριβή εντοπισμό των σεισμών που πλήττουν τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.Το σύστημα που χρησιμοποιεί ονομάζεται READI (Real-time Earthquake Analysis for Disaster) και βασίζεται σε μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο από 500 σταθμούς σε όλη την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον. Σε περίπτωση που ανιχνευτεί ένας μεγάλος σεισμός, το δίκτυο δορυφόρων καταγράφει την τοποθεσία, το μέγεθος καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της δόνησης.
Σύμφωνα με τη NASA, το νέο σύστημα είναι ταχύτατο και αναμένεται να αποβεί σωτήριο σε αρκετές περιπτώσεις.
techgear.gr
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μετέτρεψαν δερματικά κύτταρα σε κύτταρα καρδιάς


Ένα σημαντικό επίτευγμα πέτυχαν Αμερικανοί ερευνητές, καθώς κατάφεραν να μετατρέψουν ενήλικα δερματικά κύτταρα απευθείας σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να περάσουν από το στάδιο της δημιουργίας βλαστικών κυττάρων.

Η νέα τεχνική μπορεί επεκταθεί και σε άλλα όργανα και να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μια σειρά από ασθένειες και τραυματισμούς που αφορούν σε απώλεια ή καταστροφή κυττάρων, όπως σε καρδιοπάθειες, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ κ.ά..

Οι ερευνητές έκαναν λόγο για μια νέα μέθοδο αναπρογραμματισμού βλαστικών κυττάρων, η οποία υπερπηδά διάφορα τεχνικά προβλήματα και θέματα ασφάλειας, τα οποία σχετίζονται με τις κλασικές θεραπείες μέσω πολυδύναμων (ανάλογων των εμβρυϊκών) βλαστικών κυττάρων.

Μέχρι σήμερα χρειάζονταν δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να μετατραπούν ενήλικα δερματικά κύτταρα σε βλαστικά, μια τεχνική την οποία για πρώτη φορά εφάρμοσαν Ιάπωνες ερευνητές το 2006. Παρά την πρόοδο στο μεταξύ, η όλη διαδικασία παραμένει χρονοβόρα και μη αποδοτική, καθώς μόνο ένα δερματικό κύτταρο ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες τελικά μετατρέπεται πλήρως σε πολυδύναμο βλαστικό. Επιπλέον, χρειάζονται άλλες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ώστε οι επιστήμονες να «ωθήσουν» αυτά τα βλαστικά κύτταρα να διαφοροποιηθούν στο επιθυμητό είδος κυττάρων (π.χ. καρδιάς), μια διαδικασία που ακόμα ενέχει κινδύνους για το όργανο ή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Οι ερευνητές προσπάθησαν και πέτυχαν τελικά να υπερπηδήσουν τελείως το ενδιάμεσο στάδιο της δημιουργίας βλαστικών κυττάρων. Μέσα σε μόλις 11 ημέρες κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, που της επιτρέπουν να χτυπάει. Όπως είπαν, είναι εφικτό κάτι ανάλογο να γίνει μετατρέποντας απευθείας τα δερματικά κύτταρα σε κύτταρα του εγκεφάλου ή του παγκρέατος.

«Μέχρι τώρα οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι πρέπει κανείς πρώτα να προσγειώσει τον πύραυλο στο φεγγάρι και από εκεί να πάει σε άλλους πλανήτες. Όμως, εμείς δείξαμε ότι αμέσως μετά την απογείωση (από τη Γη) είναι δυνατό να αλλάξεις τον προορισμό του πυραύλου απευθείας για άλλους πλανήτες, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις πρώτα από το φεγγάρι. Πρόκειται για ένα τελείως νέο επιστημονικό μοντέλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

H fail photo της ημερας

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Funny photo of the day

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μέχρι τα 100 θα ζουν τα μωρά που γεννιούνται σήμερα


Περισσότερα από τα μισά μωρά που γεννιούνται σήμερα σε εύπορα νοικοκυριά αναμένεται ότι θα ζήσουν ως τα 100 τους χρόνια, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις του προσδόκιμου ζωής.
Χρησιμοποιώντας δημογραφικά μοντέλα, επιστήμονες υπολόγισαν πως το μέσο παιδί που γεννήθηκε το 2007 στη Βρετανία μπορεί να περιμένει ότι θα ζήσει ως τα 103, ενώ στην Ιαπωνία ως τα 107.
Ειδικοί κάνουν τις παραπάνω προβλέψεις στο τεύχος τηςιατρικής επιθεώρησης «Τhe Lancet» αφού εξέτασαν τα τελευταία στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες. 
Επισημαίνουν ότι στη διάρκεια του 20ού αιώνα καταγράφηκαν στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες τεράστιες αυξήσεις του προσδόκιμου ζωής, που αντιστοιχούν σε πάνω από 30 χρόνια. 
Τα ποσοστά θνησιμότητας στις χώρες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, όπως η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ισπανία, δείχνουν ότι ακόμη κι αν οι συνθήκες της υγείαςδεν βελτιωθούν, τα τρία τέταρτα των μωρών θα ζήσουν ως τα 75 τους. 
Αν συνεχιστούν οι παρούσες τάσεις, οι περισσότεροι απ΄ αυτούς που γεννιούνται σε εύπορες χώρες από το 2000 και μετά είναι πιθανό να γιορτάσουν τα 100ά γενέθλιά τους.

Με μια ματιά
● Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών εξακολουθεί να μειώνεται στις πλούσιες χώρες.
● ΤΟ 1950, η πιθανότητα να ζήσει κάποιος από τα 80 ώς τα 90 ήταν 15% για τις γυναίκες και 12% για τους άνδρες. Το 2002 τα ποσοστά αυτά ήταν 37% και 25% αντιστοίχως.
● ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την ποιότητα της ζωής τους παρά την αύξηση της συχνότητας χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος.
● ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ των ανθρώπων με αναπηρίες μειώνεται- στην προκείμενη περίπτωση, ανάπηρο θεωρείται το πρόσωπο που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας καθημερινές δραστηριότητες, όπως να ντυθεί και να φάει.
● ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ των ανθρώπων που διατηρούν την ανεξαρτησία τους είναι παρόμοιο μεταξύ των ηλικίας 92-93 ετών και των ηλικίας 100 ετών.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Οι πρώτες στην αποστολή spam χώρες


Οι πρώτες στην αποστολή spam χώρες
Το να λαμβάνει κανείς spam στο e-mail του όχι μόνο δεν έχει πλάκα αλλά μπορεί να αποδειχτεί και καταστροφικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο «εγκληματίες» του κυβερνοχώρου μπορούν να τοποθετήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας ή να σας ξεγελάσουν και μέσω αυτών να τους παραχωρήσετε κάποια προσωπικά σας δεδομένα.

Πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία ασφάλειας στο διαδίκτυο ονόματι Sophos, αποκαλύπτει ποιες είναι οι χώρες από τις οποίες αποστέλλονται τα περισσότερα e-mail spam. Όλοι μαζί οι υπολογιστές αυτών των χωρών έστειλαν συνολικά το 60% των e-mail αυτής της κατηγορίας που εστάλησαν παγκοσμίως το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012.



9. Πακιστάν



8. Πολωνία



7. Βραζιλία



6. Ιταλία



5. Ρωσία



4. Ινδονησία



3. Νότια Κορέα



2. ΗΠΑ



1. Ινδία

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ιράν: Μαζικές προσαγωγές γυναικών που «ντύνονται άσεμνα»




Τα όργανα της δημόσιας τάξης στο Ιράν προχωρούν σε μαζικές προσαγωγές γυναικών, η ενδυμασία των οποίων δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες του Ισλάμ. 
«Οι γυναίκες, που δεν φορούν σωστά τις μαντίλες και τις φούστες τους, καθώς και οι γυναίκες με πρόστυχα στολίδια θα συλλαμβάνονται», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πρωτεύουσας. 
Κατά τα λεγόμενά του, τα όργανα δημόσιας ασφάλειας πραγματοποιούν σε προσαγωγές «έπειτα από λαϊκή απαίτηση». Στις γυναίκες επιβάλλεται πρόστιμο και κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα έως ότου οι συγγενείς τους φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία.skai.gr
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Στέγες πολυκατοικιών στο Λονδίνο με... αντιαεροπορική άμυνα για τους Ολυμπιακούς


Και ο ουρανός πάνω από το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου θα επιτηρείται για το φόβο επιθέσεων
Και ο ουρανός πάνω από το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου θα επιτηρείται για το φόβο επιθέσεων   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Να εγκαταστήσουν συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος για αντιαεροπορική άμυνα σε στέγες κατοικημένων κτιρίων στο Λονδίνο σκοπεύουν οι βρετανικές αρχές για τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Η αεροπορία έχει ήδη ενημερώσει τους ένοικους ενός συγκροτήματος πως το κτίριό τους «εξετάζεται» για ανάπτυξη των συστημάτων -το μέχρι στιγμής πιο «ακραίο» μέτρο ασφαλείας για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
Πρόκειται για το συγκρότημα Bow Quarter στο ανατολικό Λονδίνο, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο. Στο φυλλάδιο με το οποίο το υπουργείο Άμυνας ενημέρωνε τους ενοίκους αναφέρεται ότι το σημείο είναι «εξαιρετικό» για επισκόπηση της γύρω περιοχής και ολόκληρου του εναέριου χώρου πάνω από το Πάρκο. 
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, πως το σημείο είναι ένα τα σημεία που εξετάζονται για ανάπτυξη των συστημάτων. Το BBC μεταδίδει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. 
Ανάλογο προηγούμενο υπήρχε, όπως είχε αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 με εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικά στάδια στην κινεζική πρωτεύουσα. Η ίδια η Βρετανία έχει να καταφύγει σε τέτοια μέτρα από τις ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.in.gr
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Προσεχώς… μπαμπάς!


Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Λιονέλ Μέσι, καθώς η γυναίκα της ζωής του τον Οκτώβριο αναμένεται να του κάνει ε΄να… δώρο, το σημαντικότερο της ζωής του!

Οι φήμες που ήθελαν τη σύντροφό του Αντονέλα Ροκούτσο, να είναι έγκυος επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα από την ίδια:

«Όλα πάνε καλά. Περιμένουμε παιδί. Είμαι έγκυος 11 εβδομάδων και μερικών ημερών», έγραψε στο Twitter της η 24χρονη σύντροφος του σούπερ σταρ της μπάλας.

Εμείς να τους ευχηθούμε με το καλό!
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η μητρόπολη του κόσμου πριν από 130 χρόνια

Η μητρόπολη του κόσμου πριν από 130 χρόνια
Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια συνεχούς προσπάθειας ώστε ερευνητές, ιστορικοί, σκηνοθέτες, γενεαλόγοι καθώς και άνθρωποι ανά τον κόσμο που θα είχαν την περιέργεια να δουν μια διαφορετική Νέα Υόρκη, να αποκτήσουν πρόσβαση στη συλλογή με τις συνολικά 870.000 φωτογραφίες, από τα μέσα της δεκαετίας του 1880. 

Η νέα βάση δεδομένων που περιέχει φωτογραφίες κυριολεκτικά ανεκτίμητης αξίας εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από το Τμήμα Αρχείων της Νέας Υόρκης.

Εκτός από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, η συλλογή περιλαμβάνει και χιλιάδες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980. 

Κι αν νομίζετε ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη τέχνη για να φωτογραφηθούν αυτές οι καθημερινές στιγμές, κάνετε λάθος… αφού απλοί περαστικοί και δημοτικοί υπάλληλοι ήταν πολλές φορές οι άνθρωποι πίσω από τη φωτογραφική μηχανή. 

Η βάση δεδομένων θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα καθώς στις υπάρχουσες φωτογραφίες αναμένεται να προστεθούν πολλές ακόμη, ξεδιπλώνοντας άγνωστες πτυχές από τη ζωή στη Νέα Υόρκη. 



Εργάτες κρέμονται από συρματόσχοινα στη γέφυρα Brooklyn 



Ο άλλοτε θρύλος του μπέιζμπολ Babe Ruth, μαζί με τη σύζυγο του Clare και την τραγουδίστρια της εποχής Kate Smith, πριν από την έναρξη αγώνα



Δύο φίλες περπατούν πιασμένες χέρι - χέρι στην 42η λεωφόρο της Νέας Υόρκης



Άντρας διαβάζει την εφημερίδα του στην 6η λεωφόρο της πόλης



Εργάτες συγκεντρώνουν τούβλα για την κατασκευή του δρόμου



Εργάτες σκάβουν δίπλα στο πεζοδρόμιο στην οδό Delancey



Tμήμα της γέφυρας του Manhattan υψώνεται πάνω από το δρόμο Washington της Νέας Υόρκης



Άντρας ατενίζει τον ποταμό Hudson από τη γέφυρα George Washington
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ολλανδία: Τέλος οι τουρίστες από τα coffee shops!


Αν για κάποιο πράγμα είναι γνωστή η Ολλανδία αυτό είναι τα coffee shops, τα οποία προσφέρουν στους επισκέπτες την δυνατότητα να κάνουν χρήση μαλακών ναρκωτικών, συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης, νόμιμα. Πλέον, αυτό αλλάζει, αφού ήδη δικαστής στην Ολλανδία έλαβε την...πρώτη απόφαση υπέρ νόμου, που θα απαγορεύει από την Πρωτομαγιά την είσοδο ξένων τουριστών στα περίφημα καφέ σε τρεις νότιες επαρχίες της χώρας, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών, που υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι ρατσιστικό.

Ο λόγος της απόφασης πάντως προέρχεται από τον φόβο ότι ξένοι και ντόπιοι έμποροι εκμεταλλεύονται το καθεστώς και διακινούν παράνομα ναρκωτικά.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Εξασθενημένη η Αλ Κάιντα


«Εξασθενημένη» είναι η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των Η.Π.Α., οι οποίοι υπογραμμίζουν πως ο πυρήνας της ένοπλης οργάνωσης δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύσουν μια επίθεση, αντίστοιχη με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πλέον, ειδικοί της κυβέρνησης των Η.Π.Α. θεωρούν ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης με τη χρήση χημικών, βιολογικών, ατομικών ή ραδιολογικών όπλων τα επόμενα χρόνια δεν είναι υψηλή.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο πυρήνας της οργάνωσης της Αλ Κάιντα έχει υποστεί στρατηγικά πλήγματα λόγω του ξεσπάσματος της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» και των εξεγέρσεων σε ισλαμικές χώρες. 

Όπως ανέφεραν, «πλέον είναι πιο ανησυχητικό το ενδεχόμενο να συμβούν χτυπήματα από ανθρώπους που ζουν εντός των δυτικών χωρών, ή λεγόμενοι “μοναχικοί λύκοι”».

Επιπλέον, αν και δίστασαν να το δηλώσουν κατηγορηματικά, άφησαν να εννοηθούν πως η Αλ Κάιντα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα μιας «στρατηγικής ήττας». Σύμφωνα με τους ίδιους, το πιο επικίνδυνο τμήμα της οργάνωσης βρίσκεται στην Αραβική Χερσόνησο.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

«Μηδαμινή» θεωρεί την πιθανότητα πολέμου η Τεχεράνη


Ο υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Ραμίν Μεχμανπαράστ υποβάθμισε χθες στη Βαρσοβία την πιθανότητα μιας δυτικής επίθεσης ή εισβολής στη χώρα του, δηλώνοντας ότι «η πιθανότητα πολέμου είναι πολύ, πολύ μικρή».

Οι δυτικές απειλές περί πολέμου «είναι τόσο συχνές που μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι μια επίθεση ή εισβολή δεν θα γίνει», είπε ο Μεχμανπαράστ στους δημοσιογράφους.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στο Ισραήλ έχουν κάνει λόγο πολλές φορές περί μιας πιθανής επίθεσης στο Ιράν για να προληφθεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρά το ότι η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν έχει τέτοιο σκοπό.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

H fail photo της ημερας

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Funny photo of the day

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Eugene Kaspersky: "Η Apple βρίσκεται 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft σε θέματα ασφάλειας!"




Ο Eugene Kaspersky, ιδρυτής της εταιρίας Kaspersky Security, δήλωσε  πως η Apple είναι 10 χρόνια πίσω σε σχέση με τη Microsoft όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας.
Μιλώντας στο CBR κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Info Security 2012, ο διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky, δεν μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για την Apple και για την ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες της. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: "Νομίζω ότι η Apple είναι δέκα χρόνια πίσω από τη Microsoft στο θέμα της ασφάλειας. Για χρόνια έλεγα ότι στο θέμα της ασφάλειας δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των Mac και των Windows. Πάντα ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί κακόβουλο λογισμικό για τους Mac, αλλά αυτό το συγκεκριμένο είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα ρωτούσε το χρήστη για να εγκατασταθεί στο σύστημα και, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες του, κατάφερε να μπει στο user mode χωρίς να σημάνει κανένας συναγερμός."
Αυτές οι δηλώσεις σίγουρα θα συζητηθούν και ίσως να έχουμε και μια απάντηση από την Apple!
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

H fail photo της ημερας

FAIL (6)
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Funny photo of the day

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Samsung: Προσλαμβάνει διαδηλωτές εναντίον της Apple!


     
O ανταγωνισμός είναι σίγουρα μεγάλος μεταξύ των κολλοσών της τεχνολογίας. Απλά η Samsung ξεπέρασε τα όρια, αφού προσέβαλε άτομα να διαδηλώσουν εναντίον της Apple. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία έξω από ένα Apple Store, όπου διαδηλωτές με πινακίδες οι οποίες έγραφαν "Wake up" προσπαθούσαν να πείσουν όλο τον κόσμο να μην εμπιστεύεται καμία εταιρεία πέραν της Samsung.    whos.gr
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Επίθεση της Apple στα Windows 8


Ως γνωστόν, η Apple δε διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Ο «πόλεμος» με τη Microsoft είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα των τελευταίο καιρό, φαίνεται όμως ότι αυτό αλλάζει εν όψει των Windows 8.

Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσμα της Apple, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook έσπευσε να ρίξει τα «καρφιά» του στη Microsoft και τα Windows. Ο ισχυρός άνδρας της Apple ρωτήθηκε κάποια στιγμή αν η εταιρεία σχεδιάζει να ενώσει τα τμήματα φορητών συσκευών και φορητών υπολογιστών. «Θα μπορούσε κανείς να ενώσει μια φρυγανιέρα με ένα ψυγείο, αλλά το τελικόαποτέλεσμα δε θα ήταν ικανοποιητικό», απάντησε ο Cook, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει ότι τα MacBook και τα iPhone/iPad είναι τελείως διαφορετικές συσκευές.
Ο Cook είπε ότι ενδεχόμενη συγχώνευση θα ήταν λάθος και για τις δύο κατηγορίες προϊόντων, για να προσθέσει στο τέλος: “Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Αυτά τα κάνουν άλλοι για να αμυνθούν“. Προφανώς, το τελευταίο σχόλιο ήταν ευθεία αιχμή κατά της Microsoft, η οποία θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες τα Windows 8. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα καλύπτει τις ανάγκες των υπολογιστών αλλά και των tablets, κάτι που η Apple θεωρεί ότι απλά δε γίνεται.

Βέβαια, ο Cook ξεχνάει ότι το iOS, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, ήταν απλά ένα παρακλάδι του Mac OS X. Η Apple είχε επιμείνει πολύ στο concept “ένα τηλέφωνο που τρέχει OS X”, πριν διαχωρίσει τελικά τα δύο projects. Ο χρόνος θα δείξει αν η Microsoft θα τα καταφέρει καλύτερα στην αποστολή “ένα λειτουργικό για όλα”.

Read more » Διαβάστε Περισσότερα