Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στα 3,04 τρισ. δολάρια το συναλλαγματικό απόθεμα της Κίνας

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας, τα σημαντικότερα στον κόσμο, έφθασαν στα τέλη Μαρτίου τα 3.044,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κεντρική τράπεζα.Το ύψος τους, που είχε ήδη φθάσει στα τέλη του 2010 το ρεκόρ των 2,847 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκε κατά 24,4% μέσα σ' έναν χρόνο, διευκρίνισε η κεντρική τράπεζα.Η τεράστια συσσώρευση συναλλαγματικού αποθέματος από το Πεκίνο αντανακλά την ανισορροπία που επικρατεί στις εξωτερικές συναλλαγές της χώρας.Η Κίνα διατηρεί με διοικητικά μέτρα σε πολύ χαμηλό επίπεδο την ισοτιμία του νομίσματός της, κάτι που ευνοεί τις εξαγωγές της, ενώ η συρροή κεφαλαίων στη χώρα διογκώνει τη νομισματική μάζα και δημιουργεί πληθωρισμό.Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας ανήλθε πέρυσι σε 183 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο κάτω απ' ό,τι το 2009.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Οπλισμό αξίας 11 δις δολαρίων έχει παραγγείλει η Βενεζουέλα από τη Ρωσία

Η Βενεζουέλα υπέγραψε τα τέσσερα τελευταία χρόνια συμβόλαια για την αγορά ρωσικών όπλων συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκάλυψε σήμερα στέλεχος της κρατικής ρωσικής εταιρείας εξαγωγής όπλων Rosoboronexport. Παράλληλα, οι Η.Π.Α. έχουν εκφράσει ανησυχίες στο παρελθόν για τα όπλα που πουλά η Μόσχα στο Καράκας. Μόνο το 2009 η Βενεζουέλα παρήγγειλε εκατό άρματα μάχης και ισάριθμους πυραύλους εδάφους-αέρος. Παλαιότερα είχε υπογράψει συμβόλαια για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι, 50 μαχητικών ελικοπτέρων και 100.000 όπλων Καλάσνικοφ.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Strand Craft 122 - Ένα ονειρικό Super Yacht

O Gray Design κατασκεύασε αυτό κομψό, υψηλών επιδόσεων μηχανοκίνητο σκάφος για την εταιρεία Strand Craft η οποία πραγματοποιεί με αυτό το σκάφος την είσοδο της στην αγορά των superyacht.Το superyacht διαθέτει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο supercar ως tender (συνοδευτικό) του πλοίου. Το 38m superyacht θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί ταξίδια με τελική ταχύτητα τους 40 κόμβους με τους δύο κινητήρες MTU 16V4000 της ενώ θα πιάνει τους 55 κόμβους με τη χρήση των προαιρετικών Rolls-Royce ενισχυτών προσφέροντας πάνω από 14.000 hp. Το Strand Craft 122 είναι ένα όραμα της απόλυτης λαμπρότητα μέσα και έξω, κρατώντας ένα εντυπωσιακό εσωτερικό αρτ ντεκόρ που μπορούν να προσωποποιηθούν σε κάθε εκλεκτικό γούστο. Το εσωτερικό διαθέτει τέσσερις μεγάλες κρεβατοκάμαρες, την υποδοχή και σαλόνι, παράλληλα με άνετες καμπίνες για το πλήρωμα. Tο Strand Craft 122 θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για άνεση, όπως με την 52 ιντσών TV και ηχητικών συστημάτων της Bang & Olufson σε όλα τα δωμάτια.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Θύματα παραβίασης δεδομένων χιλιάδες πιλότοι της US Airways

Οι US Airline Pilots Association (USAPA) δήλωσε ότι συνεργάζεται αρκετούς μήνες με το FBI μετά την διαρροή προσωπικών πληροφοριών 3.000 πιλότων της αεροπορικής εταιρείας. Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, αλλά επιβεβαίωσε ότι περίπου τα 2/3 των πιλότων της έχουν πληγεί από την παραβίαση. Μετά την παραβίαση η εταιρεία προσφέρει στους πιλότους 12μηνη παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία LifeLock.Η USAPA, η οποία είναι μια ένωση που εκπροσωπεί 5,200 πιλότους της εταιρείας US Airways, εξέφρασε την απογοήτευσή της σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η εταιρεία. Επίσης αποκάλυψε ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν ήταν διευθύνσεις, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και ενδεχομένως, πληροφορίες διαβατηρίου της τρίτης πιλοτικής ομάδας.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η Nokia ετοιμάζεται να απολύσει 6.000 υπαλλήλους!


Φαίνεται πως η κίνηση συνεργασίας της Nokia με την Microsoft για την χρήση του λειτουργικού Windows phone 7 στις συσκευές της θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στους εργαζόμενους αφού μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να γίνουν περικοπές σε συνολικά 6.000 θέσεις εργασίας.Οι περικοπές, εξαιτίας του Φιλανδικού δικαίου που θέλει τις εταιρίες να συνεργάζονται με τα συνδικάτα πριν κάνουν περικοπές αλλά κι επειδή η εταιρία έχει ακόμα κάποια σχέδια για το λειτουργικό της(Symbian), αναμένεται να γίνουν σταδιακά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.Παρά τις αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους, που έχει η συνεργασία Nokia - Microsoft φαίνεται πως λόγω της δημοτικότητας που έχει η Nokia, το λογισμικό της Microsoft αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν οτι σε μερικά χρόνια τα Windows Phone 7 θα είναι το νούμερο 2 λογισμικό μετά το Android.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε κινεζικά χέρια το ισπανικό χρέος;

Η Κίνα είναι έτοιμη να αγοράσει ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Ισπανίας και μάλιστα ακόμα πιο μεγάλο μέρος, διαβεβαίωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Τζιαμπάο, τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Πεκίνο.«Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεχίσει να αγοράζει το δημόσιο χρέος της Ισπανίας», δήλωσε ο Τζιαμπάο, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.«Η Κίνα είναι ένας υπεύθυνος επενδυτής και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο στην ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά», προσέθεσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα, είναι έτοιμη να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κρίση χρέους, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Δεν αποκλείει νέα υποψηφιότητά του ο Μεντβέντεφ

Σύντομα πρόκειται να αποφασίσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αν θα είναι ξανά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτικό αξίωμα της χώρας του, στις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως προκύπτει από σχόλιά του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.«Δεν αποκλείω το να είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία ως πρόεδρος. Μια απόφαση θα ληφθεί, και αρκετά σύντομα μάλιστα, επειδή δεν απομένει παρά ένας χρόνος», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας, το κείμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.Η απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί κυρίως «από την κοινωνική κατάσταση, τις πολιτικές προτιμήσεις» του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ο Μεντβέντεφ.«Έχει έρθει ο καιρός για αλλαγές», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που ήταν καλό πριν από δέκα χρόνια δεν είναι πλέον έγκυρο σήμερα».«Το πρόγραμμά μου είναι αυτό του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της πολιτικής ζωής. Δεν θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλα αυτά τα καλά που κάναμε τα είκοσι τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα τα δέκα τελευταία χρόνια, αλλά οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα προς το μέλλον», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος. Μεντβέντεφ και Πούτιν έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι θα συμφωνήσουν για το θέμα της υποψηφιότητας την κατάλληλη ώρα και προς το συμφέρον της χώρας, όταν θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2012.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Φρενάρουν τη γονιμότητα τα αντιοξειδωτικά

Φρένο στη γονιμότητα βάζει σύμφωνα με βιολόγους η υπερβολική κατανάλωση αντιοξειδωτικών όπως οι βιταμίνες A, C και Ε, καθώς … μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ωορρηξία.Καθηγητές από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann του Ισραήλ έπειτα από έρευνες που έκαναν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ωοθήκες που εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ήταν λιγότερο πιθανό να παράγουν ωάρια. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και παρατηρήθηκε ότι τα ποντίκια των οποίων οι ωοθήκες έλαβαν με τη μορφή ένεσης δύο αντιοξειδωτικά, γνωστά και ως NAC και BHA, ήταν λιγότερο πιθανό να παράγουν ωάρια από εκείνα που δεν είχαν.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Η Τουρκία δοκιμάζει την ισχύ της στον αραβικό κόσμο

Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Τουρκία δοκιμάζει την ήπια ισχύ στον αραβικό κόσμο» αναφέρει ότι η Τουρκία ενόψει του εμφυλίου πολέμου που εκτυλίσσεται στη Λιβύη αλλά και των κινημάτων εξέγερσης σε όλο σχεδόν τον αραβικό κόσμο πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές της να εμφανιστεί ως χώρα-πρότυπο αλλά και ως διπλωματικός διαμεσολαβητής.Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρόλο που η Τουρκία δεν είχε προσκληθεί στη Συνάντηση στο Παρίσι στις 19 Μαρτίου, που προηγήθηκε των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, κατέστησε σαφές ότι επιθυμούσε να αποτελέσει μέλος της πολιτικής συμμαχίας που θα χειριζόταν τον πόλεμο στη Λιβύη. Στην επόμενη Συνάντηση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου η Τουρκία έλαβε μέρος θέλοντας να θέσει τις βάσεις για την επιρροή της στη μετά – Καντάφι Λιβύη.Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η Τουρκία έχει επιδοθεί σε διπλωματικό αγώνα άνευ προηγουμένου για τη Λιβύη, σε σημείο που πολλοί αναρωτιούνται για τα κίνητρά της. Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, η διπλωματική ανάμειξη της Τουρκίας στην περιοχή έγινε δεκτή επίσημα με θετικό τρόπο, ιδιαίτερα από πλευράς Μ. Βρετανίας , η οποία είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Άλλοι ωστόσο θεωρούν ότι με την ενεργή της ανάμειξη η Άγκυρα επιδιώκει να ανεβάσει τις μετοχές της έναντι των Δυτικών της συμμάχων και εταίρων και ορισμένες μάλιστα φορές υπονομεύει τις προσπάθειές τους. Επίσης η Τουρκία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την κρίση στη Λιβύη για να προωθήσει τη δική της ατζέντα.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

12 νεκροί από την έκρηξη στο μετρό του Μινσκ - Τους τίναξαν με 7 κιλά ΤΝΤ

Η επίθεση που έβαψε στο αίμα το μετρό του Μινσκ προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό 5 ως 7 κιλών ΤΝΤ.Ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε παγκάκι στην αποβάθρα απέναντι από το δεύτερο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Οκτιάμπρσκαγια, περίπου εκατό μέτρα από την προεδρία.Η έκρηξη της βόμβας που περιείχε μεταλλικές μπίλιες διαμέτρου ενός εκατοστού δημιούργησε έναν κρατήρα με διάμετρο περίπου 80 εκατοστών. Περίπου 300 άνθρωποι βρίσκονται κοντά στο σημείο την στιγμή της έκρηξης, στις έξι το απόγευμα, τοπική ώρα.Ένα τρένο που έφτανε εκείνη την στιγμή στην αποβάθρα έλαβε οδηγίες να μην σταματήσει στο σταθμό.Οι αρχές θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται «ξένος δάκτυλος» και ήδη έχουν προχωρήσει στη σύλληψη πολλών υπόπτων, ο αριθμός των οποίων, πάντως, δεν διευκρινίζεται. Ο Αντρέι Σβεντ της γενικής εισαγγελίας είπε ότι συγκεντρώνονται και αξιολογούνται στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά και θα δοθούν στην δημοσιότητα κάποια εξ αυτών αργότερα.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε η οικογένεια του Μέσι

Ένοπλη επίθεση δέχθηκε η οικογένεια του αστέρα της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι. Άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, στοχεύοντας το σπίτι του αδελφού του, Ματίας. Όπως αναφέρουν τα Μέσα της χώρας, η επίθεση έγινε την ώρα που ο αδελφός Μέσι να ήταν μέσα στο σπίτι και η μητέρα του Αργεντινού σταρ βρισκόταν περίπου 100 μέτρα πιο μακριά.Οι δύο δράστες ήταν πάνω σε μηχανή και αφού πυροβόλησαν οκτώ φορές, έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Αυτή την περίοδο ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Ουκρανία και δηλώνει σοκαρισμένος από το συμβάν.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Σταθεροποιείται η κατάσταση στη Φουκουσίμα

«Βήμα-βήμα» σταθεροποιείται η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν, παρά την αναβάθμιση … του επιπέδου σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στο 7, το ίδιο δηλαδή με το Τσέρνομπιλ.Η διαρροή ραδιενέργειας μειώνεται, είπε ο Ναότο Καν, και η κατάσταση στους αντιδραστήρες βήμα-βήμα σταθεροποιείται.Η δήλωση αυτή, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση για αναβάθμιση της σοβαρότητας της κρίσης στο σταθμό της Φουκουσίμα στο επίπεδο 7. «Επανεξετάσαμε τη διαβάθμιση με βάση τις μετρήσεις για την ακτίνα διασποράς της ραδιενέργειας», εξήγησε ο Καν και διαβεβαίωσε: «η υγεία των πολιτών είναι η βασική αρχή για τις αποφάσεις της κυβέρνησης».Ο Καν κάλεσε τους Ιάπωνες να συνεχίσουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους μετά τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε την καταστροφή της 11ης Μαρτίου από το σεισμό και το τσουνάμι.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Το διάστημα παραμένει «προτεραιότητα» για τη Ρωσία

                                                                                                                                                               Η κατάκτηση του διαστήματος παραμένει «προτεραιότητα» για τη Ρωσία, 50 χρόνια μετά την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου … ανθρώπου που πήγε στο διάστημα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). «Φτάσαμε πρώτοι στο διάστημα, είχαμε πολλές επιτυχίες και δεν θέλουμε να χάσουμε αυτές τις προόδους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο πλήρωμα του ISS από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων κοντά στη Μόσχα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.«Η ανθρωπότητα έχει επενδύσει και θα συνεχίσει να επενδύει στον διαστημικό τομέα. Θα ήθελα να πω, στο όνομα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ότι φυσικά και θα το κάνουμε, διότι το διάστημα είναι για εμάς προτεραιότητα», πρόσθεσε.Σε ομιλία του σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Ρωσία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν ο Μεντβέντεφ δήλωσε «περήφανος που ανήκει σε μία χώρα που έκανε αυτό το πρώτο βήμα», την οποία χαρακτήρισε «μία τεράστια επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού τομέα».Ο Μεντβέντεφ αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία σε μία τελετή που θα γίνει στο Κρεμλίνο στην οποία θα παρασημοφορήσει κοσμοναύτες και βετεράνους του διαστήματος.Το βράδυ μία ομοβροντία 50 πυροτεχνημάτων θα φωτίσει τον ουρανό της Μόσχας σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια από την ιστορική πτήση του Γκαγκάριν, που παραμένει για τους Ρώσους «η πιο γοητευτική προσωπικότητα του 20ού αιώνα», σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Για «εγκλήματα πολέμου» κατηγορείται ο Καντάφι

                                                                                                                                     Συλληφθέντες εξεγερμένοι μαχητές στη Λιβύη βρέθηκαν νεκροί με μια σφαίρα στο κεφάλι και τα χέρια τους δεμένα στην πλάτη … τους, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία προσθέτοντας ότι έχει ισχυρά στοιχεία και για άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, σκότωσαν επίσης εσκεμμένα άοπλους διαδηλωτές και επιτέθηκαν σε αμάχους που διέφευγαν από τις μάχες, ανακοίνωσε η Αμνηστία επικαλούμενη στοιχεία που συγκέντρωσαν εκπρόσωποί της κατά τις έξι τελευταίες εβδομάδες στη Λιβύη.Η οργάνωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει πως στρατιώτες του Καντάφι φαίνεται ότι εκτέλεσαν συλληφθέντες μαχητές των εξεγερμένων κοντά στην πόλη Ατζνταμπίγια.Οι ερευνητές της οργάνωσης στην ανατολική Λιβύη είδαν τις τελευταίες ημέρες τα πτώματα δύο μαχητών της αντιπολίτευσης που είχαν πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους αφού τα χέρια τους είχαν δεθεί πίσω από την πλάτη τους.Η Αμνηστία γνωστοποίησε ότι έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις, όπου πτώματα συλληφθέντων μαχητών βρέθηκαν με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο άνω τμήμα του κορμού τους.«Οι συνθήκες αυτών των φόνων δείχνουν ότι διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Συνταγματάρχη Καντάφι», δήλωσε ο Μάλκομ Σμαρτ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.«Ο εσκεμμένος φόνος συλληφθέντων μαχητών είναι έγκλημα πολέμου. Όλοι οι υπεύθυνοι για τέτοια εγκλήματα -αυτοί που δίνουν τις εντολές ή τα επιτρέπουν καθώς και αυτοί που τα εκτελούν- πρέπει να μην έχουν αμφιβολία ότι θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μακάβριο εύρημα στο Μεξικό

                                                                                                                                                            Δεκαέξι πτώματα ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού.Συνολικά 88 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα χώρα αποτέλεσμα της βίας που συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Την Παρασκευή, οι αρχές ανακάλυψαν 72 πτώματα. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, τα 16 πτώματα βρέθηκαν σε τέσσερις ομαδικούς τάφους κοντά στην πόλη Σαν Φερνάντο στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αρχή της χρονιάς σε βιαιότητες που αποδίδονται στα καρτέλ.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μπούργκα τέλος από σήμερα στη Γαλλία

                                                                                                                                                         Σε ισχύ τίθεται από σήμερα στη Γαλλία ο νόμος που απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν τη μαντήλα που καλύπτει … ολοκληρωτικά το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο στις 11 Οκτωβρίου 2010 έπειτα από θυελλώδη συζήτηση.Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται να κρύβεται το πρόσωπο με μουσουλμανικό ένδυμα στους δημόσιους χώρους, δηλαδή, στον δρόμο, τους δημόσιους κήπους, τους σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.Η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα αφαίρεσης του καλύμματος του προσώπου από τα άτομα που φορούν το ένδυμα αυτό. Το αδίκημα επισύρει ποινή επιβολής προστίμου μέχρι 150 ευρώ και υποχρέωσης παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων διαπαιδαγώγησης του πολίτη.Όσοι επιβάλλουν σε μία γυναίκα να καλύπτει το πρόσωπό της σε δημόσιους χώρους απειλούνται με ποινές φυλάκισης μέχρι ενός έτους και καταβολή προστίμου μέχρι 30.000 ευρώ. Οι ποινές αυτές διπλασιάζονται (ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών και πρόστιμο μέχρι 60.000 ευρώ) όταν το εξαναγκαζόμενο πρόσωπο είναι ανήλικο.Ο νόμος αυτός τίθεται σε ισχύ τη στιγμή που η θέση του ισλάμ και ο κοσμικός χαρακτήρας της γαλλικής κοινωνίας είναι τα κεντρικά θέματα του πολιτικού διαλόγου στη Γαλλία έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012 και καθώς καταγράφεται άνοδος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η Κίνα προηγείται πλέον παγκοσμίως στην αιολική ισχύ

Ισχύς 45.000 μεγαβάτ
Μειωμένη ήταν, συγκριτικά με το 2009, η νέα αιολική ισχύς που προστέθηκε το 2010 στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η Κίνα να προηγηθεί στην κούρσα της αιολικής ενέργειας....Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (AWEA), το 2010 στις ΗΠΑ προστέθηκαν συνολικά 5,116 μεγαβάτ αιολικών, σχεδόν τα μισά δηλαδή συγκριτικά με το 2009.Η μείωση αυτή έριξε τις ΗΠΑ πίσω από την Κίνα στη συνολική εγκατεστημένη ισχύ, καθώς η Κίνα προσέθεσε 18.900 μεγαβάτ και κατέστη ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ με περίπου 45.000 μεγαβάτ νέας εγκατεστημένης ισχύος. Το δυναμικό των ΗΠΑ φτάνει τα 40.000 μεγαβάτ και, σύμφωνα με την AWEA, είναι ικανό να τροφοδοτήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά πάνω από το ¼ της παραγόμενης ηλεκτρικής ισχύος προήλθε από αιολικά.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Στο "χρηματιστήριο" της φύσης η Γη είναι ο ακριβότερος πλανήτης!

Η αξία της γης εκτιμήθηκε στα 5 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια, του Άρη στα 16.000 δολλάρια και της Αφροδίτης σε λιγότερο από 1...σεντ!Σε μια εποχή που όλα υπολογίζονται με την οικονομική τους αξία ένας επιστήμονας κοστολόγησε τους πλανήτες και τα αποτελέσματα της μελέτης του είναι εντυπωσιακά.Ο Greg Laughlin, βοηθός καθηγητή Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, υποστήριξε πως ανέπτυξε έναν μαθηματικό τύπο που προσδιορίζει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη που συγκροτεί το ηλιακό μας σύστημα. Ο αμερικανός επιστήμονας για να μπορέσει να εκτιμήσει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη έθεσε παραμέτρους όπως η ηλικία, το μέγεθος, η μάζα, η θερμοκρασία αλλά και η πόσοτητα ενέργειας που διαθέτει και εκπέμπει ο κάθε πλανήτης.Με τις παραμέτρους αυτές ήταν φυσικό η ΓΗ να μπει στην υψηλότερη θέση στο ταμπλό του πλανητικού χρηματιστηρίου κοστίζοντας 5 εκατομμύρια δισεκατομμύρια δολλάρια.Ο Άρης αξίζει μόλις 16.000 δολλάρια και η Αφροδίτη πετάγεται κατευθείαν στο γαλαξιακό καλάθι των αχρήστων, κοστίζοντας κάτι λιγότερο από 1 σεντ.Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η Γη έχει τη μεγαλύτερη αξία και το εάν θα μπορέσει να διατηρήσει την οικονομική πρωτοκαθεδρία είναι θέμα των ενοίκων του που οφείλουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους να διατηρήσουν την υπεραξία του.

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ασάντζ: Το Wikileaks είναι πιο αξιόπιστο από τις κυβερνήσεις

“Το Wikileaks είναι πιο αξιόπιστο από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις γιατί στηρίζεται στη χρηματοδότηση του κόσμου”, δήλωσε ο αυστραλός που έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στις ΗΠΑ.Ο Τζούλιαν Ασάντζ μιλώντας σε ακροατήριο 700 ατόμων στη Βρετανία όπου κρατείται προσωρινά περιμένοντας απόφαση για το αν θα εκδοθεί στη Σουηδία όπου καταζητείται ή όχι,υποστήριξε ότι “ο κόσμος ψηφίζει το έργο του site με την οικονομική του στήριξη”.“Αν πιστεύετε ότι κάνουμε λάθος δεν θα μας στηρίξετε. Η δυναμική ανάδραση από εσάς είναι πιο σημαντική από τις κυβερνήσεις που στηρίζονται από τις μεγάλες εταιρείες κάθε τέσσερα χρόνια” δήλωσε.Υποστήριξε το έργο του λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις όπως αυτές του Wikileaks είναι σημαντικές για τη λειτουργία της δημοκρατίας. “Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν νομίμως μας κρύβουν πληροφορίες οι κυβερνήσεις μας είναι να αποκαλύψουμε αυτές τις πληροφορίες” δήλωσε και ανέφερε τα παραδείγματα του Βιετνάμ και του Ιράκ. Σημείωσε ότι αν είχαν υπάρξει αποκαλύψεις νωρίτερα για το τί πραγματικά συμβαίνει θα είχε αποφευχθεί και στις δύο περιπτώσεις μεγάλη αιματοχυσία.

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ασταμάτητος ο Φέτελ

                                                                                                                                                  Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ο νικητής και του δεύτερου γκραν πρι της σεζόν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην … πίστα της Μαλαισίας. Ο πιλότος της Red Bull και πρωταθλητής του 2010, ξεκίνησε την κούρσα από την πολ ποζίσιον και κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση.Δεύτερος τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον με Μακ Λάρεν και τρίτος ο Νικ Χάιντφελντ για λογαριασμό της Ρενώ.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Θα σπάσει το ρεκόρ;


Την καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος με 42 γκολ, που είχε από την εποχή που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυνηγάει πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 40, με αυτό που σημείωσε στη χθεσινή νίκη των «μερένχες» με σκορ 3-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο και πλέον θέλει άλλα τρία σε οποιαδήποτε διοργάνωση για να σπάσει το ρεκόρ του.Εκτός, βέβαια, από τα 42 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πορτογάλος φορ μπορεί να ξεπεράσει και το απόλυτο ρεκόρ των 38 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο διατηρεί ο Ούγκο Σάντσες.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τυφώνες σάρωσαν της Αϊόβα των Η.Π.Α


Σοβαρές καταστροφές προκάλεσαν οι τυφώνες που έπληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο την πολιτεία της Αϊόβα και συγκεκριμένα την κομητεία Μονόνα, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, καθώς οι κυκλώνες έπληξαν κατά τις νυχτερινές ώρες την πόλη Μάπλτον.Οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην πόλη αυτή τόνισαν ότι το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας, για λόγους ασφαλείας.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Δεν είχαν πειστεί για την αυτοκτονία του!


Δεν είχαν πειστεί για την αυτοκτονία του!
 Το FBI αναζητούσε τον Χίτλερ στην Αργεντινή και το Θιβέτ!Σύμφωνα με απόρρητες εκθέσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών που αποχαρακτηρίστηκαν και δημοσιεύθηκαν σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα, προκύπτει πως οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν πειστεί πως ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο καταφύγιό του στο Βερολίνο και συνέχιζαν να τον αναζητούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.Σύμφωνα με τις εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αμερικανοί πράκτορες έστελναν εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο Φίρερ είχε καταφύγει με υποβρύχιο στην Αργεντινή, ενώ άλλοι πράκτορες ανέφεραν πως ο Χίτλερ, όχι μόνο ζούσε στο Θιβέτ ή στην Δανία, αλλά υποστήριζαν πως τον είχαν δει με τα ίδια τους τα μάτια!
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Υπάρχει ζωή εκεί έξω! Το FBI επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFO




Ένα υπόμνημα που θέλει να αποδείξει ότι ιπτάμενοι δίσκοι έκαναν «βόλτες» στη γη και έπεσε στο Νέο Μεξικό πριν από το 1950 έχει δημοσιευθεί από το FBI.Το FBI έχει ανεβάσει χιλιάδες αρχεία που είναι διαθέσιμα σε μια νέα διαδικτυακή πηγή που ονομάζεται The Vault. Ανάμεσά τους είναι ένα υπηρεσιακό σημείωμα προς τον διευθυντή του από τον Guy Hottel, που ήταν ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου στον τομέα της Ουάσιγκτον το 1950.Στο υπόμνημα, που έχει ως θέμα «Ιπτάμενοι Δίσκοι», αποκαλύπτει ότι η Πολεμική Αεροπορία είχε δηλώσει ότι «τρεις» ιπτάμενοι δίσκοι είχαν εμφανιστεί στο Νέο Μεξικό.Ο ερευνητής δίνει πληροφορίες σε έναν ειδικό πράκτορα, υποστηρίζει η υπηρεσία. Το FBI στο έγγραφο που δίνει στην δημοσιότητα έχει λογοκρίνει τόσο το όνομα του πράκτορα όσο και την ταυτότητα του ερευνητή.Αυτό που περιγράφεται έχει κυκλικό σχήμα με περίπου 50 μέτρα διάμετρο.Ο ιπτάμενος δίσκος έπεσε στο Νέο Μεξικό, γιατί η κυβέρνηση έχει ένα ραντάρ μεγάλης ισχύος σε αυτόν τον τομέα και πιστεύεται ότι αυτή η συσκευή παρενέβη στον μηχανισμό ελέγχου του δίσκου.Επίσης μια φωτογραφία που ακόμη ερευνάτε εάν είναι αληθινή και φέρεται ότι δείχνει έναν από τους εξωγήινους του Roswell και έχει τραβηχτεί το 1947. Η πόλη του Roswell στο Νέο Μεξικό απέκτησε αρκετή φήμη μετά από τις εκτεταμένες αναφορές ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε συντριβεί εκεί το 1947.Ένα άλλο σημείωμα που δημοσιεύθηκε στον ίδιο ιστότοπο (1947) υποστηρίζει ότι ένα αντικείμενο «που παρουσιάζεται ως ιπτάμενος δίσκο» είχαν πέσει κοντά στο Roswell.Ο δίσκος είχε «εξαγωνικό σχήμα» και «μπλέχτηκε σε ένα μπαλόνι από ένα καλώδιο», σύμφωνα με το υπόμνημα, που είχε την ένδειξη «Επείγον», με αποδέκτη τον διευθυντή του FBI.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

«Ασέβεια» η ανέγερση του μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου

Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τα κανάλια τα δίνουν όλα για τους πριγκιπικούς γάμου




Πάνω από 1.000 άτομα θα καλύψουν το γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton για λογαριασμό του BBC. Ο αριθμός αυτός αν και φαίνεται μεγάλος δεν είναι τίποτε μπροστά στα όσα ακούγονται πως θα κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια στη Βρετανία όπως το Sky News και το ITV, αλλά σίγουρα είναι πολλά για ένα κρατικό δίκτυο…Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαν σταλεί 435 άτομα και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής 295, γίνεται κατανοητό για πόσο μεγάλο αριθμό πρόκειται.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Το Facebook ετοιμάζει εισβολή στην Κίνα

Την δυναμική του είσοδο στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη ετοιμάζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook, σύμφωνα με την εφημερίδα “New York Times”....Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 457 εκατομμύρια χρήστες του internet, το Facebook αναμένεται να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» για την απαραίτητη λογοκρισία που απαιτούν οι κινεζικές αρχές, αποδεικνύοντας στην πράξη, πως «η ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης» σταματούν για το Facebook εκεί όπου αρχίζουν τα λεφτά.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΤΟ 'ΤΣΑΚ' ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Θα τη θυμάται χρόνια ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τη φετινή διαδικασία κατάρτισης του μοσπονδιακού προϋπολογισμού, αφού κυριολεκτικά στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το λεγόμενο shutdown, δηλαδή η στάση πληρωμών για τη διοίκηση, η οποία θα στερούσε από σχεδόν ένα εκατομμύριο υπαλλήλους...Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ανακοινώθηκε όλις δύο ώρες πριν εκπνεύσει η δυνατότητα χρηματοδότησης της κυβέρνησης. Εστιάστηκε δε στην περικοπή 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων από προγράμματα σχετιζόμενα με το περιβάλλον και από τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων για την ενίσχυση γονέων σε οικονομική ένδεια.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τεχνητά φύλλα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια

                                                                                                                                                    Τεχνητά φύλλα που «φωτοσυνθέτοντας», θα μπορούν να παρέχουν έως και 30 κιλοβατώρες ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ημερήσια κατανάλωση … ενέργειας ενός μέσου αμερικανικού νοικοκυριού, παρουσίασαν ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ. Το φύλλο είναι στην πραγματικότητα ένα τετράγωνο φωτοβολταϊκό κύτταρο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου, το οποίο παράγει ενέργεια μιμούμενο τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.Το φύλλο, δεν παράγει απευθείας ηλεκτρική ενέργεια όπως ένα συμβατικό φωτοβολταϊκό κύτταρο, αλλά διασπά τα μόρια του νερού μέσα στο οποίο βρίσκεται βυθισμένο για να λειτουργήσει – σε υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτά με τη σειρά τους «αποθηκεύονται» σε μια κυψέλη καυσίμου, η οποία και παράγει την ηλεκτρική ενέργεια προς οικιακή χρήση.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Γίγαντας της κρουαζιέρας το Κατάκολο

Την ώρα που ανά την Ελλάδα γνωστά λιμάνια πανηγυρίζουν για την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στην περιοχή τους, το «ριγμένο» σε έργα και υποδομές...
Κατάκολο υποδέχεται μόνο τον Απρίλιο 42 κρουαζιερόπλοια.Οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω θετικές για το Κατάκολο, καθώς οι αφίξεις ήδη έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τον αρχικό προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, η έκρυθμη κατάσταση στα νότια παράλια της Μεσογείου αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των αφίξεων.Ο αρχικός προγραμματισμός που είχε στα χέρια του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου για το 2011 έφτανε τις 400 αφίξεις, κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξης του 12%. Όμως, εκτός από τις έκτακτες αφίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη «σπρώχνει» αρκετές εταιρείες στο να αλλάξουν ρότα και να προσεγγίσουν το Κατάκολο, λιμάνι που διατηρεί χαμηλό το κόστος και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι οι φετινές αφίξεις αναμένεται να εκτιναχθούν στις 450.Στο Κατάκολο καταπλέουν τα κορυφαία και πρόσφατα ναυπηγημένα κρουαζιερόπλοια ιδιοκτησίας κολοσσών του χώρου, όπως η Carnival, η Costa, η MSC, η Holland America, η NCL και άλλες. Με χωρητικότητα να ξεπερνά κατά μέσο όρο τους 3.000 επιβάτες και να φτάνει πολλές φορές και τους 4.000, αναμένεται ότι ο αριθμός των τουριστών που θα περάσουν από το Κατάκολο μέσω της κρουαζιέρας θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.Αυτά τα μεγέθη κατατάσουν το λιμάνι του Κατακόλου στις πρώτες θέσεις του κλάδου, πίσω από τον Πειραιά. Μήπως ήρθε η ώρα οι φορείς, που χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ως "βαριά βιομηχανία" της χώρας, να κάνουν κάτι για να διατηρήσουν και να αυξήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια αυτή τη δυναμική του Κατακόλου;
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε τη “συγνώμη” για τα 13 θύματα στη Λιβύη

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε χθες να ζητήσει συγγνώμη για την χτεσινή επίθεση στη Μισράτα που κόστισε τη ζωή 13 Λίβυων επαναστατών ανάμεσα των οποίων υπήρξαν και παιδιά καθώς και πολλών άλλων που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των δυνάμεων του Καντάφι.Σε ένσταση κατά των ελεύθερων σκοπευτών της Misrata κατέφυγε η UNICEF, μέσω της εκπροσώπου της στη Γενεύη Marixie Mercado, η οποία ανακοίνωσε το κείμενο που έστειλε αντιπροσωπεία παιδιών της Λιβύης, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:«Αξιόπιστες και συνεπείς εκθέσεις μαρτυρούν ότι ανάμεσα των θυμάτων των ελεύθερων σκοπευτών στη Misrata, βρίσκονται και παιδιά».Η UNICEF δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων παιδιών, νεκρών ή τραυματιών, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, αλλά τα Η.Ε έχουν προειδοποιήσει επίσης για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση εκεί σε σχέση με το νερό, τα τρόφιμα και την ελλιπή ιατρική περίθαλψη.Άλλοι 13 επαναστάτες στα περίχωρα Brega σκοτώθηκαν την Πέμπτη.Τέσσερα βλήματα χτύπησαν τη συνοδεία 30 οχημάτων, η οποία περιέλαβε ένα λεωφορείο που μετέφερε μαχητές.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Οι gay ψηφίζουν την Christina Aguilera

                                                                                                   Το «Beautiful» της Christina Aguilera «έβαλε το χεράκι του» ώστε να βγει πρώτη σε online ψηφοφορία σχετικά με τον … ποπ καλλιτέχνη της δεκαετίας που εμπνέει τους gay. Το τραγούδι μίλαγε για την ισότητα των ανθρώπων, ενώ στο βιντεοκλίπ υπάρχουν σκηνές με gay ζευγάρι. Το top 5 των καλλιτεχνών έχει ως εξής:
1. Christina Aguilera – Beautiful
2. Boyzone – Better
3. Lady Gaga – Born This Way
4. Gossip – Standing in the Way of Control
5. Katy Perry – Firework
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Βοηθάει την Ιαπωνία η Hyundai

Δωρεά ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων θα πραγματοποιήσει Hyundai Motor Group, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας μετά από το σαρωτικό πλήγμα που κατάφεραν σεισμός και τσουνάμι.Τελικός αποδέκτης της χρηματικής δωρεάς θα είναι ο ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός μέσω του Ερυθρού Σταυρού της Κορέας με απώτερο στόχο την αγορά ειδών άμεσης ανάγκης, όπως κουβέρτες, τρόφιμα και νερό.Η Hyundai έχει να επιδείξει ενεργό δράση στο πλαίσιο της βοήθειας που προσφέρει σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές σε ολόκληρη την υφήλιο και υπό το πρίσμα των προσπαθειών της αυτών επιδιώκει να εκπληρώσει την αποστολή της με απόλυτο σεβασμό στο ρόλο της ως υπεύθυνου παγκόσμιου εταιρικού πολίτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη βοήθεια που προσέφερε η Hyundai μετά από το σεισμό του 1999 στο Ιράν, την καταστροφή του 2004 με το τσουνάμι στην Ασία, τις πυρκαγιές στα δάση της Ελλάδας το 2007 και τους σεισμούς του 2009 και του 2010 στην Αϊτή και στη Χιλή αντίστοιχα, με τη μορφή χρηματικών δωρεών, της διανομής ειδών πρώτης ανάγκης ή της άμεσης συμμετοχής σε δραστηριότητες αποκατάστασης.Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η Hyundai είναι κορεάτικη εταιρεία.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μακελειό στην Ολλανδία

Τον τρόμο έχει σκορπίσει σε μικρή πόλη της Ολλανδίας ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον αγνώστων. … Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ατόμων, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.Η απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Άλφεν αν ντε Ράιν, νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο άγνωστος ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των περαστικών, με αυτόματο όπλο.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

ENV: Ένα αυτοκίνητο πόλης από το μέλλον

Το ENV (Electric Networked Vehicle) είναι η νέα σχεδιαστική πρόταση της GM σε συνεργασία με την κινεζική SAIC.Το αυτοκίνητο έχει σφαιρικό σχήμα, μηδενικές εκπομπές ρύπων και λειτουργεί με ηλεκτροκινητήρα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από αντίστοιχα μοντέλα είναι η χρήση της τεχνολογίας που μπορεί να κινεί το όχημα αυτόνομα. Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή της οδήγησης από τον οδηγό του.Το ENV διθέσιο και η μπαταρία λιθίου που χρησιμοποιεί είναι αρκετή για διαδρομή 40 χλμ, ενώ φορτίζει από μια κοινή πρίζα. Μοιάζει ιδανική λύση για τη ματακίνηση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις καθώς είναι μικρό, ευέλικτο, φιλικό στο περιβάλλον, οικονομικό και τεχνολογικά προηγμένο. Μένει να δούμε αν θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κοινού και επενδυτών για να το δούμε να μπαίνει στην παραγωγή.

























Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Παραλίγο τραγωδία στη Β.Ιρλανδία

 

Ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό απενεργοποίησε η αστυνομία της Β.Ιρλανδίας, σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Δουβλίνο. Οι Αρχές δέχθηκαν δύο προειδοποιητικά … τηλεφωνήματα και εντόπισαν τη βόμβα κάτω από γέφυρα στην περιοχή Νιούρι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι Αρχές υποπτεύονται τους Ρεπουμπλικάνους που τάσσονται κατά της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1998. Πριν από μία εβδομάδα, ένοπλοι φερόμενοι ως Ρεπουμπλικάνοι σκότωσαν έναν αστυνομικό στο Μπέλφαστ.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Πολύνεκρη καραμπόλα λόγω αμμοθύελλας


Read more » Διαβάστε Περισσότερα

O Charlie... Sheen και οι άγγελοι του!

O Charlie... Sheen και οι άγγελοι του!Τυχεράκιας!
Κάθε δουλειά έχει και τα τυχερά της!
Ο Charlie Sheen αυτή την περίοδο βρίσκεται σε tour και πολλές είναι οι γυναίκες που τον πολιορκούν. Μαζί του έχει πάντα την πορνοστάρ Rachel Oberlin, το μοντέλο, Natalie Kenly, αλλά και ακόμη μια γυναίκα, τη Megan Levant, που είναι η... νέα άφιξη στην παρέα του. Άνθρωπος του ηθοποιού δήλωσε ότι «ο Charlie φέρεται και στις τρεις σαν βασίλισσες»!
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Είκοσι χρόνια Linux


 

Το λειτουργικό σύστημα Linux δημιουργήθηκε από τον Linus Torvald το 1991, και ενώ ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι, εξελίχθηκε στη … συνέχεια στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από το 95% των υπερ-υπολογιστών του κόσμου για τις καθημερινές ανάγκες των τηλεπικοινωνιών! Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ο Torvald αποφάσισε να μοιραστεί τον κώδικα του με τον υπόλοιπο κόσμο, σημαδεύοντας έτσι και την εξέλιξη της Πληροφορικής.Για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι το λειτουργικό σύστημα Linux παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή τους, αφού χρησιμοποιείται από Τράπεζες, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τηλεοράσεις, συστήματα αυτοκινήτων, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ.
Πηγή: techgear.gr
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Τα είπαν Γκουαρντιόλα - Μοράτι!



Συνάντηση του Γκουαρντιόλα με τον Μοράτι αποκαλύπτουν τα ιταλικά Μέσα!Σύμφωνα με την «Tuttosport», o τεχνικός της Μπαρτσελόνα ταξίδεψε μέχρι την Μπρέσια για να δει κάποιους φίλους και στο περιθώριο αυτού ταξιδιού πετάχτηκε μέχρι το Μιλάνο, όπου συναντήθηκε με το αφεντικό της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι!Προφανώς και οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.Εξάλλου, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέπε περί φυγής του από την «Μπάρτσα», την ώρα που η Ίντερ αναμένεται να «τελειώσει» άμεσα με τον Λεονάρντο.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μικρές ρωγμές στην άτρακτο εντοπίστηκαν σε αμερικανικά Boeing



Η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος των ερευνών που έκαμε στο στόλο των αεροσκαφών της Boeing 737-300 ανακοίνωσε, σήμερα, ότι "εντοπίστηκαν ρωγμές στην άτρακτο στα πέντε από τα συνολικά 79 αεροσκάφη της αυτού του τύπου"."Μικρές ρωγμές κάτω από την εξωτερική επιφάνεια της ατράκτου εντοπίστηκαν στα πέντε, από τα 79, Boeing 737-300 που έχουμε, γιά τις οποίες ο κατασκευαστής ζήτησε τις κατάλληλες επισκευές και αυτές να περαιωθούν όπως προσήκει", αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν της αεροπορικής εταιρείας. "Από σήμερα, η εταιρεία θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της, στην ώρα τους", προστίθεται στο ανακοινωθέν.Το Σάββατο ένα Boeing 737-300 της ίδιας εταιρείας έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Γιούμα στην νοτιοδυτική Αριζόνα, ενώ έκανε το δρομολόγιο Φίνιξ - Σακραμέντο, επειδή ένα τμήμα στο άνω μέρος της ατράκτου ξεκόλλησε εν πτήσει, οπότε αποσυμπιέστηκε η καμπίνα των επιβατών του επιβατικού αεριωθουμένου.Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η FAA, ζητά να γίνουν επείγοντες έλεγχοι, σε όλα τα Boeing 730-300 των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, "με τους όρους ακριβώς που θέτει η Οδηγία της, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες"
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Ελληνικά νησιά προς πώληση στο Internet




Η καναδέζικη ιστοσελίδα, privateislandonline, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.Μερικά από τα νησιά που … πωλούνται είναι : Η νήσος ‘’Καρδιώτισσα’’, στο Κεντρικό Αιγαίο, με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, η“Mικρή Αμοργός” με 6.100.000 ευρώ, η “Ναυσικά” με 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά πολλά άλλα.Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα …εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της πατρίδας μας σε ελληνικά νησιά;Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο κι έτσι ο Γιώργος Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Μια 75χρονη «έριξε» το Ίντερνετ σε τρεις χώρες



Χωρίς Ίντερνετ έμειναν Γεωργία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας μιας 75χρονης, που πέρασε για... καυσόξυλο το καλώδιο του ευρυζωνικού δικτύου! Όχι, δεν είναι χάκερ η γυναίκα - απλά, είχε πριόνι στο χέρι και έκοβε ό,τι έβρισκε! Η Hayastan Shakarian κατηγορείται ότι στις 28 Μαρτίου έκοψε το καλώδιο, όταν αποφάσισε να μαζέψει ξύλα. To πώς βρήκε το καλώδιο του δικτύου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, που ούτε η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει! Η... σχιζοφρενής γιαγιά με το πριόνι -κάτοικος του μικρού χωριού Armazi- αρνείται όσα της προσάπτουν, δηλώνοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως είναι μια φτωχή ηλικιωμένη. «Δεν το έκοψα εγώ, δεν θα μπορούσα να το κάνω», δήλωσε και ξέσπασε σε κλάματα! Πάντως, οι αρχές την κατηγορούν για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ οι χρήστες του Ίντερνετ στις τρεις χώρες έψαχναν να βρουν τι στο καλό είχε πάθει το δίκτυο για περίπου 12 ώρες. Κι αν τα spam και οι ιοί ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τα κομπιούτερ μας, μάλλον τώρα θα πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε και... τις γιαγιάδες!
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Πυροβολισμοί σε πυρηνικό υποβρύχιο με ένα νεκρό



Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σάουθαμπτον...Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ένα ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πυροβολισμούς στο πυρηνικό υποβρύχιο HMS Astute που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σάουθαμπτον στη Μεγάλη Βρετανία.Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σάουθαμπτον στο υποβρύχιο, μαζί με άλλα στελέχη του τοπικού συμβουλίου. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε.Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας ναύτης. Αναφορές λένε πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι 9μμ. Η αστυνομία δεν συσχετίζει το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια και καθησύχασε την τοπική κοινότητα πως δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος.Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του υποβρυχίου του δίνει αυτονομία καθώς δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό, ενώ το σκάφος παράγει άερα και νερό εσωτερικά, επομένως μπορεί να κάνει τον περίπλου της γης χωρίς να αναδύεται στην επιφάνεια.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Κύρια πηγή ενέργειας στην Ισπανία είναι πλέον τα αιολικά πάρκα



Οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έπιασαν τόπο και τα αιολικά πάρκα είναι πλέον η κύρια πηγή ενέργειας στην Ισπανία, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης. Τον Μάρτιο τα αιολικά πάρκα κάλυψαν το 21% της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια, ποσοστό αυξημένο κατά 5,0% σε ετήσια βάση, αναφέρει η ισπανική REE σε ανακοίνωσή της.Τον ίδιο μήνα, το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έφτασε το 42,2%, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 48,5%.Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η υδροηλεκτρική ενέργεια κάλυψε το 17,3% της ζήτησης, η ηλιακή το 2,6%, η πυρηνική το 19,0% και ο λιθάνθρακας το 12,9%.«Με την αιολική ηλεκτροπαραγωγή του Μαρτίου θα μπορούσανε να καλύψουμε τη μηνιαία κατανάλωση μιας χώρας στο μέγεθος της Πορτογαλίας» ανακοίνωσε ο ισπανικός σύνδεσμος αιολικής ενέργειας AEE.«Το ιστορικό αυτό ορόσημο δείχνει ότι η αιολική ενέργεια, εκτός του ότι είναι ντόπια, καθαρή και ολοένα πιο ανταγωνιστική, είναι επίσης ικανή να τροφοδοτεί τρία εκατομμύρια νοικοκυριά» επισημαίνει η ανακοίνωση.Τονίζει ακόμα ότι, χάρη στην αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος, η Ισπανία έγινε για πρώτη φορά το 2010 εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας.Το 2009, η Ισπανία ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Αποζημίωση-μαμούθ από την Tepco για τους πληγέντες στην περιοχή της Φουκουσίμα



Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα αποφάσισε να καταβάλει ένα εκατομμύριο γεν (8.260 ευρώ) ανά νοικοκυριό για να αποζημιώσει τις χιλιάδες οικογένειες που κατοικούν στα περίχωρα του πυρηνικού σταθμού.Σχεδόν ένα μήνα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου, η Tokyo Electric Power (Tepco), η μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της Ιαπωνίας, μελετά τις διαδικασίες για να αρχίσει να αποζημιώνει τους 8.000 ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μια ακτίνα 20χλμ από τον πυρηνικό σταθμό.Ο υπουργός Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα εξέφρασε την ευχή η αποζημίωση αυτή, η οποία δεν θα είναι η τελική, να καταβληθεί σύντομα.«Πιστεύω ότι η Tepco πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αυτών των καταβολών ώστε να αντισταθμίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το δυστύχημα στο σταθμό» πρόσθεσε.Η εταιρεία, η οποία είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και διαχειριστής του σταθμού Φουκουσίμα 1 θα πρέπει επίσης να υπολογίσει, μαζί με την κυβέρνηση, τις τεράστιες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους αλιείς που επλήγησαν από το πυρηνικό δυστύχημα.Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο δήλωσε ότι η βιομηχανία της αλιείας, η οποία επλήγη από το δυστύχημα, θα περιληφθεί προφανώς στις αποζημιώσεις.Η αλιεία απαγορεύθηκε σε ακτίνα 20χλμ γύρω από το σταθμό. Δέχθηκε επίσης πλήγμα από την απόρριψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα.Newsroom ΔΟΛ
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

Formula1 : Δεύτερος γύρος

O δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μαλαισία, στην πίστα του Sepang και οι οδηγοί θα βρεθούν απέναντι σε τρεις δυσκολίες. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζέστη, την υγρασία και βεβαίως τον ανταγωνισμό που θα είναι μεγάλος.Ο αγώνας περιλαμβάνει 56 γύρους με το συνολικό μήκος του κάθε γύρου να ανέρχεται σε 5,543 χλμ. Τις περισσότερες καρό σημαίες, όσον αφορά τους οδηγούς, κατέχει ο Michael Schumacher, καθώς έχει ανέβει στο υψηλότερο βάθρο τρεις φορές ενώ στις ομάδες, η Ferrari με πέντε. Το ρεκόρ γύρου κατέχει ο Montoya από το 2004. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 11:00 και ο αγώνας την Κυριακή την ίδια ώρα.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα

O Ειρηνικός έγινε χωματερή!



Χιλιάδες τόνους από συντρίμμια που παρέσυρε το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία κατέληξαν στον Ειρηνικό ωκεανό με αποτέλεσμα η προσπέλαση των πλοίων να έχει γίνει εφιαλτική.Ολόκληρα σπίτια, αυτοκίνητα, τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα και κάθε λογής μπάζα πια γέμισαν ασφυκτικά την επιφάνεια της θάλασσας για εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στον Ειρηνικό.
Read more » Διαβάστε Περισσότερα